Hoofdpagina
07hilkjeg%E5rd_in_de_winter001026.gif 07hilkjeg%E5rd_in_de_winter001025.gif
Stora Huset
07hilkjeg%E5rd_in_de_winter001023.gif
Backstugan
07hilkjeg%E5rd_in_de_winter001022.gif
Villavagnen
07hilkjeg%E5rd_in_de_winter001021.gif
Zomeractiviteiten
07hilkjeg%E5rd_in_de_winter001020.gif
Prijzen en Reserveren
07hilkjeg%E5rd_in_de_winter001019.gif
Winteractiviteiten
07hilkjeg%E5rd_in_de_winter001018.gif
Locatie en route
07hilkjeg%E5rd_in_de_winter001017.gif
Wie zijn wij?
Hilkjegård in de winter
"Gård" is Zweeds voor boerenhoeve. Vroeger was Hilkjegård een boerderij met akkers, bos en weilanden. Nu staan er, verspreid over het landgoed, drie vrijstaande vakantiehuizen. Alle drie de huizen zijn gebouwd in typisch Zweedse stijl. Ze verschillen van elkaar in grootte en in luxe.
Hilkjegård ligt in de zuidelijkste provincie van Zweden, Skåne, in een bosrijk gebied met veel meren. Vanaf Kopenhagen, Denemarken, is het anderhalf uur rijden naar Hilkjegård en vanaf Malmö een uur. Vanaf de Nederlandse grens bij Oldenzaal is het ca. 775 kilometer.
Het grote huis, "Stora huset", van alle luxe voorzien en goed geïsoleerd voor de winter.
Het huisje op de heuvel, "Backstugan", met de ruime overdekte veranda. (Wordt alleen verhuurd in de zomer.)
"Villavagnen", de stacaravan met een prachtig uitzicht. (Wordt alleen verhuurd in de zomer.)
Elk vakantiehuis is omgeven door veel ruimte en groen en voorzien van een veranda of terras en een vuurplaats. U kunt de huizen apart huren, maar het is ook mogelijk om de gård als geheel te huren. Op het terrein is van allerlei (buiten)speelgoed beschikbaar voor de kinderen, o.a. schommels, een glijbaan en een zandbak. Ook staat er een grote tafeltennistafel voor algemeen gebruik in de carport.
Bij de gård horen weilanden en bos. Alles bij elkaar is dat ruim 36.000 m2.
's Avonds en 's nachts lopen er regelmatig herten, vossen, dassen, hazen en andere dieren over het landgoed. Als u veel geluk hebt ziet u zelfs een eland!
Rust is het belangrijkste dat u hier vindt. Toch ligt de bewoonde wereld niet ver weg en is er in de omgeving veel te beleven.
 
Het dorp Hästveda ligt slechts vijf autominuten rijden van Hilkjegård. In het dorp is een supermarkt en er zijn drie restaurants. Ook zijn er in de omgeving een aantal prachtige golfbanen en zijn er goede mogelijkheden om te wandelen, paard te rijden en te mountainbiken.
Ook in de winter is het goed toeven op Hilkjegård. Het "Stora Huset" is uitstekend te verwarmen en als er sneeuw ligt zijn er langlaufmogelijkheden in de directe omgeving. Er zijn ook skipistes in de buurt: de dichtsbijzijnde is een half uur rijden van Hilkjegård. De pistes variëren van groen tot zwart en parkeren kan men bij de piste. De pistes zijn uitgerust met sneeuwkanonnen, dus iedere winter kan er geskied worden. Kinderen tot zeven jaar hebben gratis toegang tot de skiliften. Kijk op onze speciale winterpagina.
Het is ook goed mogelijk een weekje te boeken op doorreis naar Midden- of Noord-Zweden of Noorwegen, of juist op de terugweg daarvandaan. Hilkjegård ligt zo'n 775 kilometer van de Nederlandse grens bij Oldenzaal.

Kijk voor mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten in de zomer op onze speciale zomerpagina.

vlag.gif 07hilkjeg%E5rd_in_de_winter001010.gif
Plattegrond
07hilkjeg%E5rd_in_de_winter001009.gif
Home
Hilkjegård in de winter
07hilkjeg%E5rd_in_de_winter001001.gif
Gastenboek